Det virtuella samtalet

En blogg om den virtuella referenstjänsten Bibblan svarar

Utbildningar för operatörer

I morse var det dags för det andra av våra utbildningstillfällen för Bibblan svarar-operatörer. Under båda utbildningarna har vi gått igenom den reviderade manualen till hur man svarar på frågor och de nya riktlinjer vi satt samman kring hur man på bästa sätt kan hantera svårare frågor och det vi tänker kan vara skoluppgifter. Dokumenten finns nu under rubriken Avtal och manualer här på bloggen. Läs gärna igenom dem! Det allra viktigaste i svara på frågor-manualen har vi samlat i en kort checklista på slutet. Det är:

  • Redigera titel.
  • Ta bort eventuellt namn på frågeställaren.
  • Ge alltid källhänvisning och gärna sökväg.
  • Be frågeställaren återkomma om du tror att du kan ge bättre hjälp med mer information.

Utbildningarna filmades och alla ni som inte hade möjlighet att vara med kan titta på någon av dem i efterhand. Det tar ungefär en halvtimme att titta på en hel film. Länkar finns under rubriken Utbildning.  Och återigen: stort tack till alla er som bidrar på så många sätt till att göra Bibblan svarar till den framgångsrika tjänst det är!

Wesley- Google Reference

Annonser

Filed under: utbildning

Kategorier

Till Bibblan svarar
Till Bibblan guidar

Om bloggen

Det här är en blogg som handlar om Sveriges nationella virtuella referenstjänst Bibblan svarar. Bloggen riktar sig främst till dem som arbetar med tjänsten, men även till andra intresserade.

%d bloggare gillar detta: