Det virtuella samtalet

En blogg om den virtuella referenstjänsten Bibblan svarar

Nu börjar det

Den här veckan börjar vi dela ut inloggningsuppgifter till alla operatörer som ska arbeta med Bibblan svarar.
Men först har vi skickat ut ett mejl till kontaktpersonerna ute på biblioteken med information om vad som kommer att ske när. Brevet innehåller förutom två manualer till den nya webbplatsen också följande text (här lite förkortat):

Konton
Varje operatör kommer att få ett mejl med användaruppgifter. Operatören loggar in med dessa uppgifter och ändrar sedan lösenord till ett eget valfritt lösenord, samt lägger till en profilbild och uppgifter om sig själv. När man väl har ett konto och har loggat in, går det bra att se sig omkring i systemet.

Utbildning
Utbildning i Bibblan svarar ges vecka 34, onsdag den 24, torsdag den 25 samt fredag den 26 augusti. Samtliga tillfällen äger rum kl 09.00 – 10.00. Vi kommer att dela in de olika biblioteken så att det blir runt 100 personer som deltar vid varje tillfälle. Information om vilken dag som gäller just er kommer inom kort!

Utbildningen sker på distans via Adobe connect och är webbaserad. Deltagaren sitter vid en dator på sin egen arbetsplats, där det måste finnas hörlurar/högtalare och den senaste versionen av Flash player.

Utbildningen tar max en timma och möjligheten att ställa frågor via chatt finns. Utbildningen kommer också att spelas in och läggas ut på nätet efteråt, så att de som inte kan delta i vecka 34 ändå kan tillgodogöra sig utbildningen i efterhand. Undervisningen är i form av en föreläsning där man samtidigt kan se på skärmen hur de olika delarna i tjänsten fungerar.

Räkna med fortsatt löpande info, följ gärna bloggen och håll koll på kontaktpersonen på ditt bibliotek. Vi samordnare är väldigt nyfikna och entusiastiska inför starten av Bibblan svarar! Se även tidigare inlägg om Tidplanen.

Start by jakeandlindsey on Flickr / CC by 2.0

Start by jakeandlindsey on Flickr / CC by 2.0

Annonser

Filed under: bemanning, operatörsinformation, utbildning

2 Responses - Comments are closed.

  1. Siv Nilsson skriver:

    Exakt vilken version av Flash Player krävs?

  2. Anna-Stina Takala skriver:

    Det krävs Adobe Flash player 10.

Följ oss i twitter!

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Kategorier

Till Bibblan svarar
Till Bibblan guidar

Om bloggen

Det här är en blogg som handlar om Sveriges nationella virtuella referenstjänst Bibblan svarar. Bloggen riktar sig främst till dem som arbetar med tjänsten, men även till andra intresserade.

%d bloggare gillar detta: