Det virtuella samtalet

En blogg om den virtuella referenstjänsten Bibblan svarar

Sociala specialstyrkan har samlats

I fredags, den 17 juni, träffades de flesta av dem som kommer att ingå i Bibblan svarars sociala specialstyrka, dvs de som kommer att arbeta med den del av tjänsten som ska operera i facebook och på twitter. Kristin Heinonen från byrån GoodOld gav oss många värdefulla tips om hur man arbetar som mest strategiskt med sociala medier. Jag tror att flera av oss också fick med oss bra strategier för arbetet med våra egna biblioteks facebooksidor.

Specialstyrkan kommer att ”bemanna” de sociala medierna veckovis, två personer tillsammans, ungefär var sjätte vecka. Innehållet kommer att planeras redaktionellt. En del av innehållet kommer givetvis att hämtas från själva sajten. Både från frågorna/svaren och så kommer de operatörer som vill det lyftas fram särskilt.

Viktigt att betona är att Bibblan svarars huvudverksamhet består i de frågor som kommer in till tjänsten via e-post och de svar som ges, som förut. De sociala medierna ger extra möjligheter både till marknadsföring och till dialog med tjänstens användare.

Jag tror att vi nu är många som är ganska otåliga och ser fram emot att tjänsten drar igång i höst! (Det blir alltså runt 20 september.)

/ Anna-Stina Takala

Vi får expertinsikter i facebook #bibblansvarar

Vi får expertinsikter i facebook #bibblansvarar

Annonser

Filed under: bemanning, e-post, marknadsföring, operatörsinformation, sociala medier, utbildning

One Response - Comments are closed.

  1. […] bra tips från Kristin Heinonen för ett tag sedan, då hon ledde en utbildning för Bibblan svarars sociala specialstyrka i Malmö. Det handlar om hur man kan jobba med facebook på ett bättre, roligare, smartare och […]

Följ oss i twitter!

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Kategorier

Till Bibblan svarar
Till Bibblan guidar

Om bloggen

Det här är en blogg som handlar om Sveriges nationella virtuella referenstjänst Bibblan svarar. Bloggen riktar sig främst till dem som arbetar med tjänsten, men även till andra intresserade.

%d bloggare gillar detta: