Det virtuella samtalet

En blogg om den virtuella referenstjänsten Bibblan svarar

Överenskommelse om bemanning

I dagarna har alla chefer vid bibliotek som är engagerade i Fråga biblioteket, numera Bibblan svarar, fått en överenskommelse med post. Det handlar både om vilka resurser de bidragande biblioteken ska bidra med i tjänsten, men också vilken hjälp och stöd man har rätt till. Följande är saxat ur Åsa Berglunds, chef vid ILS Malmö, brev till cheferna:

Engagemanget innebär för ditt biblioteks del att din/dina operatörer kommer att vara schemalagda att bevaka och besvara frågor under en dag på sex veckor. Det kommer att vara flera som tillsammans tar hand om frågor varje vardag. Under de närmaste veckorna kommer vi att ha webbaserade kurser/genomgångar av nya rutiner och tekniska lösningar med alla operatörer.

Nytt i tjänsten är att vi kommer att ha en mindre grupp operatörer, den så kallade sociala specialstyrkan, som arbetar med frågor på Facebook, Twitter och andra digitala platser. Vi kommer att ta ytterligare kontakt med dig som har operatörer i sociala specialstyrkan.

En länk till avtalet [pdf] finner du här. I avtalet anges också grundläggande punkter om kompetens och bemötande. Avtalet gäller för både den svenska och den flerspråkiga tjänsten. Avtalet kommer också att ligga här på bloggen i högermarginalen.

Enligt senaste uppgifter från GoodOld har utvecklingen av Bibblan svarar blivit något försenad och tjänsten förväntas inte komma igång förrän i slutet av maj. Dessförinnan kommer alla operatörer att ha fått utbildning. Specialstyrkan för sociala medier väntas inte komma igång förrän i juni. Det kommer att ordnas ett fysiskt möte i början av juni för just dessa operatörer. Information kommer så fort vi vet mer!

/ Samordnarna genom Anna-Stina Takala

SCRTD People- Jacquelyn Taylor on Flickr by By Metro Transportation Library and Archive / CC by nc sa 2.0

SCRTD People- Jacquelyn Taylor on Flickr by By Metro Transportation Library and Archive / CC by nc sa 2.0

Annonser

Filed under: bemanning, operatörsinformation, utbildning

2 Responses - Comments are closed.

  1. Jakob Nylin skriver:

    Ser väldigt mycket fram emot att komma igång och arbeta med den nya tjänsten!

  2. Anna-Stina skriver:

    Kul Jakob! Det gör vi också. 🙂

Kategorier

Till Bibblan svarar
Till Bibblan guidar

Om bloggen

Det här är en blogg som handlar om Sveriges nationella virtuella referenstjänst Bibblan svarar. Bloggen riktar sig främst till dem som arbetar med tjänsten, men även till andra intresserade.

%d bloggare gillar detta: