Det virtuella samtalet

En blogg om den virtuella referenstjänsten Bibblan svarar

Utbildning i Bibblan svarar

Många undrar antagligen hur det går med utbildningen för nya frågetjänsten Bibblan svarar. Med tanke på att tjänsten förväntas vara i gång under våren är det fullt befogat att man har funderingar kring detta. Vi tänkte därför bidra med några detaljer kring hur operatörsutbildningen kommer att se ut.

Eftersom tiden fram till lanseringen av Bibblan svarar är kort och operatörerna många, kommer utbildningen att ske via Internet. Vi kommer att använda oss av programmet Adobe Connect. För att försäkra oss om att alla ska kunna delta, blir det flera utbildningstillfällen. Det kommer även att finnas illustrerade manualer som man kan tillgå.

Tanken är att det nya programmet ska vara enkelt att ta till sig. Därför är ambitionen att utbildningstillfällena inte ska överstiga en timme. På så sätt borde det bli lätt att få in det i almanackorna.

Vi återkommer så snart vi har fler detaljer. Följ gärna utvecklingen här på bloggen.

/ Fråga biblioteket-samordnarna

think! by /eye.contact! on Flickr / CC by nd 2.0

think! by /eye.contact! on Flickr / CC by nd 2.0

Annonser

Filed under: operatörsinformation, utbildning

Kategorier

Till Bibblan svarar
Till Bibblan guidar

Om bloggen

Det här är en blogg som handlar om Sveriges nationella virtuella referenstjänst Bibblan svarar. Bloggen riktar sig främst till dem som arbetar med tjänsten, men även till andra intresserade.

%d bloggare gillar detta: